Po predčasno zaključeni sezoni odlično 3. mesto v 1.ADRL

Članska ekipa RK Zelene Doline Žalec pod vodstvom Bojana Voglarja je ponovno v vrhu. Kljub težavam skozi vso sezono so si dekleta priborila končno tretje mesto v 1.ADRL. 

Na sinočnji izredni konferenčni seji so predčasen konec sezone soglasno določili vsi klubi 1. A državne rokometne lige za ženske. Nove stare prvakinje so že petindvajsetič postale rokometašice RK Krim Mercator, druge pa rokometašice ŽRK Mlinotest Ajdovščina, četrte ŽRK Krka Novo mesto in pete rokometašice ŽRK Z’dežele.

Sezona 2019/20 se je res končala predčasno, a rokometašice RK Zelene Doline Žalec so si tretje mesto brez dvoma prislužile že prej. Potem ko so bile lani državne podprvakinje, so jih je v letošnji sezoni  pestile poškodbe in posledično kratka klop.

V letošnji skrajšani ligaški sezoni so v 17. tekmah skupaj nanizale 12 zmag, v katerih so gole za ekipo zadele: kapetanka Anika Strnad (103 gole), zunanji igralki Marijeta Vidak (83) in Petra Fister (58), krilna igralka Kaja Krebs (48), krožni napadalki Kaja Kolar (40) in Anna Dobrič (29; Anna se je po poškodbi poslovila od ekipe konec februarja, prihodnjo sezono pa bo odigrala v Krimu),  zunanja igralka Neža Herodež (28), krilne igralke Lina Krulec (28), Alja Krevs (15), Tjaša Žener (12), vratarka Klara Hrovatič (3), krilna igralka Maruša Kompan (2; igrala samo na dveh tekmah), vratarki Petra Šurla Toth in Neja Žejn.  Ekipa je v tej sezoni odlikovala izvrstna obrambo z najmanj prejetimi goli v ligi (19,9 v povprečju na tekmo). Levičarka Saša Golavšek je bila zaradi poškodbe odsotna vso sezono.

Ravno pred vikendom, natančneje v četrtek 12. marca, ko bi morali odigrati še zadnje tekme v rednem delu 1. A državne rokometne lige za ženske, so se tudi v Rokometni zvezi Slovenije odločili, da odpovedo ligaška tekmovanja v tekmovanju mladih in vse članske lige. Članska ekipa RK Zelene Doline bi morala pod vodstvom trenerja Bojana Voglarja zadnjo tekmo v rednem delu 1. ADRL odigrati ravno v četrtek, 12. marca z ekipo zadnje uvrščenih na lestvici ŽRK Velenje v domači dvorani I. OŠ Žalec sicer pred prazno tribuno, pa je bila liga ravno tisti dan začasno odpovedana. Žalčanke (24 točk) bi bile ne glede na izid tekme z Velenjem tretje na lestvici, za ekipo Krima (34 točk) in Mlinotesta (32 točk), pred Krko (21 točk) in Celjem (19 točk). Pri tem pa je sedaj, po predčasnem zaključku sezone tudi ostalo.

Žalčanke so zadnjo  ligaško tekmo sezone odigrale v sredo, 11. marca v gosteh s prvouvrščeno ekipo RK Krim in izgubile z 32 : 24 (16 : 10), zadnjo domačo tekmo v Žalcu pa 28. februarja, ko so slavile še pred polnimi tribunami  proti Kopru z 29 : 19 (15 : 11).

Ligaško sezono so torej predčasno zaključile s ponovno odličnim tretjim mestom, kako pa bo s finalom pokala Slovenije, kamor so se tudi uvrstile, pa je trenutno še negotovo. Predlog klubov se giba v smeri realizacije konec avgusta neposredno pred začetkom nove sezone. Poleg RK Zelene Doline Žalec pa so se med najboljše štiri v pokalu Slovenije uvrstile še RK Krim Mercator, ŽRK Krka Novo mesto in ŽRK Z’dežele.

V sezoni 2020/21 bo v 1. ADRL sodelovalo vseh 10 ekip letošnje sezone in dodatno najboljša v letošnji 1. B ligi, ekipa Zagorja. Več o sklepih sinočnje seje združenja klubov pa na spodnji povezavi.

VEČ O IZREDNI SEJI ZDRUŽENJA KLUBOV

Stojijo zadaj z leve: Marko Madjarević (tretenr vratark), Kaja Kolar, Marijeta Vidak, Neja Žejn, Anna Dobrić (zaključila s koncem februarja), Petra Fister, Saša Golavšek (poškodovana vso sezono), Jernej Rantah (pomočnik trenerja), Bojan Voglar (trener); (spodaj z leve) Alja Krevs, Tjaša Žener, Lina Krulec, Klara Hrovatič, Anika Strnad, Neža Herodež in Kaja Krebs; na fotografiji manjka Petra Šurla Toth

Author: LucK

Share This Post On

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Follow by Email
Facebook