Odpovedane nocojšnja članska tekma z Velenjem, vse tekme v tekmovanju mladih in članskih lig ter vsi treningi

Obveščamo vse rokometašice, trenerje, starše in ostale, ki  so povezani z našim klubom, da so z današnjim dnem vsaj za 14 dni odpovedane vse tekme v tekmovanju mladih in članske tekme, v klubu RK Zelene Doline Žalec pa smo se v skladu z odločitvijo vlade RS, da s ponedeljkom zaprejo vse vzgojno-izobraževalne ustanove v državi, odločili, da od danes dalje vsaj za 14 dni odpovemo tudi  treninge vseh selekcij.  Odpovedana je tudi nocojšnja zadnja  članska tekma v rednem delu 1. ADRL, ki bi jo morale naše članice odigrati z Velenjem ter  do nadaljnjega vse tekme v članski ligi. Upamo, da bomo s tem prispevali k omejitvi širjenja korona virusa. O nadaljnjih korakih vas bomo sproti obveščali na naši spletni strani, na FB profilu kluba in po ostalih elektronskih poteh. Priporočamo vam, da ostanete mirni in spremljate ter upoštevate navodila pristojnih inštitucij glede preventivnega delovanja, zaščitnih ukrepov in ukrepanja v primeru okužbe. Verjamemo, da nam bo skupaj uspelo. Ostanite zdravi!

Rokometna zveza nam je poslala tudi uradni dopis  o odpovedi vseh tekmovanj (citiramo v celoti): “Vodstvo Rokometne zveze Slovenije je sprejela odločitev, da vključno z današnjim dnem, 12. 3. 2020 do nadaljnjega prekinja vsa tekmovanja v vseh članskih ligah in  tekmovanju mladih. O nadaljevanju tekmovanja boste tako klubi, sodniki in delegati pravočasno obveščeni, ko bodo organi Republike Slovenije ocenili, da ponovno obstajajo pogoji za zbiranje oseb na javnih prireditvah v zaprtih prostorih. To odločitev je sprejelo vodstvo RZS, skupaj s predsedniki članskih lig in ZRKTM glede na seznanitev s trenutnim mnenjem uradnih organov RS glede preprečitve in zajezitve širjenja korona virusa. Klube naprošamo, da dosledno upoštevajo odločitev o prekinitvi vseh tekmovanj.”

V celoti objavljamo  tudi sklep  predsedstva  tekmovanja mladih pri RZS: “Predsedstvo ZRKTM do nadaljnjega, za vsaj 14 dni prekinja vsa tekmovanja mladih, organizirana s strani RZS. S tem se razveljavi sklep o nadaljevanju tekmovanja s 1. izrednega sestanka predsedstva ZRKTM. Predsedstvo svetuje klubom, da razmislijo o nadaljevanju izvajanja treningov, v želji po zaustavitvi širjenja virusa. O nadaljevanju tekmovanja bo predsedstvo in vodstvo tekmovanja mladih pravočasno obvestilo vse klube, ko bodo uradni organi RS ocenili, da obstajajo pogoji za ponovno zbiranje oseb na javnih prireditvah v zaprtih prostorih.”

Author: LucK

Share This Post On

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Follow by Email
Facebook