Ta vikend kar pet zmag za naše ekipe

Za RK Zelene Doline Žalec je nadvse uspešen vikend, v katerem so naše ekipe nanizale kar 5 zmag v šestih tekmah, vse tekme so odigrale na domačem terenu, v dvorani I.OŠ Žalec. Članice pod vodstvom Bojana Voglarja so se veselile 10. zmage in se utrdile na 3. mestu lestvice 1. ADRL, uspešno so se borile še starejše deklice A in B  ter mlajše deklice A in B. Večina mlajših selekcij je zaključila drugi del sezone. Mlajše deklice B se bodo borile v končnici za  1. do 6. mesto v DP, starejše deklice B imajo še dve tekmi, a so blizu končnici za 1. do 6. mesto. Nadaljevanje tekmovanj pa čaka mlajše selekcije 7. marca.

Mladinke pod vodstvom Jerneja Rantaha so s tem delom tekmovanj zaključile že minuli ponedeljek, 3. februarja, v odlični bitki proti RK Krim Mercator v gosteh jim sicer ni uspela zmaga, izgubile so z 25 : 22 (12 : 10) in so na enotni lestvici 1. državne rokometne lige za ženske na 5. mestu. V končnici se bodo borile za 5. do 8. mesto v DP.

V soboto so se še pred člansko tekmo veselile starejše deklice B pod vodstvom Marka Dobrkovića, ki so premagale RŽK Zagorje s 25 : 12 (14 : 12). Dekleta so v dvanajstih tekmah te sezone dosegle 9 zmag in 3 poraze, kar jih uvršča na 3. mesto lestvice vzhod, takoj za Zagorjem, ki so ga v tej zadnji tekmi premagale. Do končnice jih čakata še dve tekmi, toda dekleta so na dobri poti, da se uvrstijo v finalno končnico za 1. do 6. mesto v DP.

Starejše deklice A  pod vodstvom Marka Dobrkovića so v soboto v trdi bitki slavile nad ekipo ŽRK Z’dežele, ki je sicer na lestvici vzhod pozicionirana na drugo mesto (naša dekleta na tretje), zato je bila zmaga še slajša. Ob tem je bila to že druga zmaga starejših deklic A v tem tednu.  Povrhu so v teh povratnih tekmah  premagala ekipi, s katerima so v prvem delu izgubile.  Starejše deklice A so tako na lestvici vzhod na 3. mestu. V končnici se bodo borile za 7. do 12. mesto (6 ekip: tiste, ki so se uvrstile na 3. in 4. mesto lestvic vzhod, zahod in center)

Kadetinjam RK Zelene Doline Žalec pod vostvom Jerneja Rantaha sicer v soboto ni uspelo premagati RK Krim Mercator, so pa se dobro in trdo borile, nasule v mrežo Krima kar 33 golov, a vendarle izgubile s  končnim rezultatom 33 : 41. Kadetinje so po 13. krogu na 6. mestu enotne lestvice 1. državne lige za kadetinje, čaka pa jih še 5 tekem.

V dveh nedeljskih tekmah so zmagovale mlajše deklice A in B pod vodstvom Tane Sutaj, obe proti RK Nazarje.

Mlajše deklice A RK Zelene Doline Žalec so  z rezultatom 24 : 12  (15 : 7) premagale RK Nazarje in  so do sedaj še nepremagane (7 zmag v 7 tekmah) ter 1. na lestvici vzhod. To sredo jih čaka še prestavljena tekma z DRŠ Alen Mihalj, toda ne bo vplivala na njihovo mesto na lestvici, ostale bodo prve. Borile se bodo torej za najvišja mesta v državi, v končnici za 1. do 6. mesto z najboljšimi ekipami centra in zahoda.

Mlajše deklice B RK Zelene Doline Žalec so z RK Nazarje dosegle prvo zmago z rezultatom  21 : 11 (12 : 4), dekleta so na lestvici vzhod šesta.

Mlajše deklice B ostajajo nepremagane.

Author: LucK

Share This Post On

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Follow by Email
Facebook