Po stresnem spopadu še tretja zmaga

Članska ekipa RK Zelene Doline Žalec pod vodstvom Bojana Voglarja je sinoči v domači dvorani I. OŠ Žalec v 3. krogu 1. ADRL premagala ekipo ŽRK Krka Novo mesto z 19 : 18 (8 : 8). Žalčanke so zabeležile že tretjo zmago v treh tekmah in so trenutno prve na lestvici 1. ADRL pred ekipo Mlinotesta z enakim izkupičkom točk, a slabšo razliko v golih ter pred Krimom, ki se bo šele v torek pomeril v 3. krogu, ima pa dve zmagi v dveh tekmah.

V domači dvorani I. OŠ Žalec smo bili priča pravemu prvoligaškemu spopadu. Tekma je bila stresna, obe ekipi sta pokazali veliko željo po zmagi in to se je kazalo tudi z rezultatom ob koncu prvega polčasa, ki se je končal izenačeno z 8 : 8. Močna obramba je odlikovala obe ekipi in preboj zunanjih napadalk, pa tudi bitka na črti so bili neizprosni. To se kaže tudi v končnem izplenu golov. V drugem polčasu so Žalčanke prestavile v prestavo višje in bile v napadu nekoliko uspešnejše kot tekmice, pa tudi s čvrsto obrambo so še spretneje odbijale napade kot tekmice. Na koncu so pokazale večjo koncentracijo, čvrstost ekipe in večjo natančnost pri strelih, povedle še v 51. minuti za tri gole ter vodstvo kljub pritiskom Krkašic in dvem njihovim zaporednim golom zdržale do konca tekme za zmago z 19 : 18. Najboljše strelke pri Žalčankah so bile kapetanka Anika Strnad s 6 goli (4 iz sedemmetrovk), leva zunanja igralka Marijeta Vidak s 5 goli (1 iz sedemmetrovke), ki se je ekipi pred kratkim pridružila in prihaja iz Hrvaške, ter krilna igralka Lina Krulec s 3 goli. Pri Krki je bila najboljša Ana Abina s 3 goli.

Krilna igralka Lina Krulec je po tekmi povedala: »Tekma je bila težka in napeta od prve minute pa vse do konca. Obe ekipi sva imeli dobro obrambo in smo zaradi tega težko prihajale do golov. Ampak na koncu smo stopile skupaj, pokazale ta naš timski duh in tekmo pripeljale do zmage. Čestitke vsem soigralkam in hvala navijačem, ki so nas podprli v tem stresnem dvoboju!«

Žalčanke zdaj časa četrta tekma v gosteh pri prvoligaški novinki, ekipi ŽRD Litija, prva naslednja domača tekma pa bo lokalni derbi s celjsko ekipo Z’dežele, ki bo v soboto, 19. oktobra, ob 19.30.

Trener Bojan Voglar je povedal: »Obrambo imamo odlično, nas pa kar nekaj dela čaka v napadu. Litijo poznamo, je novinka v ligi z veliko željo, kar je potrebno spoštovati. Verjamem, da se bomo nanje dobro pripravili, da imamo primerno kakovost in izkušnje, da bomo to tekmo dobili in potem dobro pripravljeni pričakali savinjski derbi s Celjem v naši domači dvorani.«

STATISTIKA TEKME

Author: LucK

Share This Post On

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Follow by Email
Facebook