Suverena zmaga za začetek sezone

Članska ekipa RK Zelene Doline Žalec pod vodstvom Bojana Voglarja je v domači dvorani I. OŠ Žalec v 1. krogu 1. ADRL v sezoni 2019/2020 kar z rezultatom 41 : 16 (17 : 6) premagala ekipo ŽRK Ptuj.

Domača ekipa je nadzorovala tekmo od začetka do konca. Vodila je praktično vso tekmo in vodstvo vseskozi povečevala. Z močno obrambo  je prišla do precej hitrih protinapadov,  razigrala pa se je tudi v rednem napadu. Ptujčankam so  v prvem polčasu gol odklenile le šestkrat in na odmor odšle z 11 goli prednosti in rezultatom 17 : 6.  V drugem polčasu je domača ekipa dosledno vztrajala pri trdi obrambi do zadnje sekunde in uprizorila pravi strelski napad na ptujski gol. Na podlago iz prvega polčasa je dodala še 24 golov in suvereno zmagala s 25 golov razlike in končnim izidom 41 : 16. Naslednjo soboto ob 17. uri RK Zelene Doline Žalec čaka gostovanje pri RK Izola, ki je novinka v prvi ligi.

STATISTIKA TEKME:

RK Zelene Doline Žalec: Anika Strnad (11) , Kaja Kolar (7),  Petra Fister (5), Lina Krulec (5), Alja Krevs (4),  Anna Dobrić (3), Neža Herodež (3), Tjaša Žener (3), Saša Golavšek,  Kaja Krebs,  Klara Hrovatič, Petra Šurla Toth, Neja Žejn.

ŽRK Ptuj: Minea Kolenko (5), Asja Frangež (4),  Alja Krasnič (3),  Teja Luknjar (2),  Anea Bezjak (1), Nuša Puž (1), Neška Pušnik, Neža Skrinjar, , Višnja Varga, Nika Bedrač, Jana Geč.

Sedemmetrovke: RK Zelene Doline Žalec – 7 (6), ŽRK Ptuj – 1 (1).

Izključitve: RK Zelene Doline Žalec (6 minut), ŽRK Ptuj (6 minut).

Kapetanka Anika Strnad je po tekmi povedala: »Ligo začeti z zmago je res dober občutek. To je prva potrditev, da nisi v pripravljalnem obdobju mesec in pol delal zastonj. Vseeno pa moramo še dodelati nekaj stvari, da bomo res stoodstotne, in vrniti se morajo še poškodovane igralke, potem pa bo. Ne glede na to, ta zmaga je odličen začetek in čestitke vsem puncam.«

 

 

 

 

 

Foto: Lucija Kolar

Author: LucK

Share This Post On

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Follow by Email
Facebook