Ponovno v vrhu tekmovanja mladih

RK Zelene Doline Žalec je po točkovanju  Rokometne zveze Slovenije, ki upošteva končne uvrstitve vseh mlajših selekcij, tudi letos uvrščen  v sam vrh slovenskega rokometa, natančneje na tretje mesto, le  za dvema ljubljanskima ekipama, le za točko drugo uvrščeno RK Olimpija in 38 točk za prvouvrščenim RK Krim Mercator, ki je največjo razliko naredil v selekcijah MDA in MDB, kjer je imel skupaj prijavljenih kar 5 ekip. Letos je RK Zelene Doline Žalec prvič pod svojim okriljem imel v tekmovanju prav vse mladinske kategorije (MDB, MDA, SDB, SDA, kadetinje in mladinke), kar je velik dosežek in po svoje priča o velikem razvoju rokometa mladih v našem klubu in bogastvu mimo uradnega točkovanja, ki ima tudi svoje pomisleke.

Največ točk so našemu klubu v skupen izkupiček prinesle tri žlahtne uvrstitve, srebro mladink in mlajših deklic B ter bron starejših deklic B, pa tudi 8. mesto kadetinj, 9. mesto starejših deklic A in 12. mesto mlajših deklic A. V skupnem seštevku si je torej naš klub priigral 79 točk (drugo uvrščena Olimpija 80 točk). Gotovo pa točke ne povedo vsega, pa tudi kriteriji, ki so že nekoliko zastareli ne. Denimo, mladinke imajo zaradi manj ekip v ligi manj točk, kot je ovrednotena kadetska konkurenca. Tako lahko hitro najdemo, kam je šel zaostanek za RK Olimpijo, ki je bila v kadetski konkurenci druga in je za to v svojo skupno malho dobila 21 točk. Naše mladinke pa so bile ravno tako druge in so za to dobile 13 točk.

Kakorkoli že, tudi letošnja sezona je bila ob velikem uspehu in drugem mestu članske ekipe, odlična. Ob 3 žlahtnih mestih smo dosegli tudi nekaj kakovostnih premikov, ob njih pa tudi veliko drugih izkušenj, na katerih bomo gradili naprej. Vsaka sezona je nov izziv, ki so mu iztočnica izkušnje, dobre in slabe, iz prejšnje sezone.

Čestitamo torej vsem našim rokometašicam in trenerjem za izkušnje te sezone in jim želimo čim več pozitivne energije za delo naprej!

Author: LucK

Share This Post On

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Follow by Email
Facebook