Mladinke z zmago proti Olimpiji dokončno podprvakinje

Mladinke RK Zelene Doline pod vodstvom trenerja Jerneja Rantaha so z nedeljsko zmago proti Olimpiji v zadnji tekmi sezone s 27 : 23 (15 : 10) v domači dvorani v Žalcu sklenile še eno izjemno uspešno sezono in osvojile drugo mesto v državnem prvenstvu. Postale so državne podprvakinje!
Mladinke so v prvem delu sezone zasedle 1. mesto na vzhodu z 11 zmagami v 12 tekmah. V končnici pa jim je le malo manjkalo, da bi osvojile zlato, za katerega so se borile z ekipo RK Krim Mercator. Doma so proti njim igrale neodločeno, v gosteh pa so  izgubile, potem ko se je že v peti minuti srečanja poškodovala najboljša strelka ekipe Saša Golavšek. V 6 tekmah končnice so kljub tudi drugim poškodbam nanizale 4 zmage, 1 neodločen izid in 1 poraz.
Letošnje mladinke so generacija, ki vse od mlajših deklic B osvaja medalje v končnih izkupiških sezone, a nikoli niso bile povsem na vrhu. A zaradi srčnosti in borbenosti, ki sta premagali vse težave, je njihovo srebro vredo zlata. Če ob tem dodamo še dejstvo, da jih je glavnina prispevala tudi k uspehu članske ekipe, potem so prvakinje ne glede na žlahtnost leska.

Foto: Lucija Kolar

 

Author: LucK

Share This Post On

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Follow by Email
Facebook