Državne podprvakinje – po trinajstih letih najvišje

Članska ekipa RK Zelene Doline Žalec pod vodstvom Bojana Voglarja je po trinajstih letih v letošnji sezoni dosegla najboljši končni rezultat, drugo mesto na lestvici 1. A državne rokometne lige za ženske. Končnico je ekipa sicer zaključila s tesnim porazom poraz proti Krki (21:22) v gosteh, a  drugo mesto so si  naše borke priborile že pred zadnjo tekmo. Skupaj so v letošnji ligi nanizala 14 zmag.

Že v rednem delu sezone so dekleta v 16 tekmah dosegla 11 zmag, 1 neodločen izid in 4 poraze in  končala na 2. mestu lestvice takoj za RK Krim Mercator. Na drugem mestu je naša ekipa vztrajala in se borila tudi v končnici za 1. do 4. mesto, kamor so se poleg Krima uvrstile tudi RK Mlinotest Ajdovščina (3. mesto) in ŽRK Krka Novo mesto (4.) . Slednji sta mesti na konci zamenjali, z odlično bitko v končnici pa so si naša dekleta priborila tudi odlično končno 2. mesto. V šestih tekmah so si naša dekleta priigrala 3 zmage in 3 poraze, od tega dva poraza s Krimovkami, ki so bile v vsakem primeru nepremagljive na 1. mestu. Uvodnima domačima zmagama v prvem delu končnice proti Krki in Mlinotestu in potem dominantna predstava v gosteh pri Mlinotestu so dekletom prinesla naskok pred zasledovalkami za končno 2. mesto.

Če upoštevamo dejstvo, da so se od začetka sezone že do konca jesenskega dela zgodile številne poškodbe, ki so na klop dokončno posedle takratno naj strelko ekipe, zunanjo igralko Pio Hren, potem pa so  poškodbe začasno posedle igralke tudi v nadaljevanju sezone, je rezultat resnično odličen. Ekipi se je med sezono zato pridružila tudi mlada zunanja igralka Petra Fister (l. 1998), a ne glede na to in ob vsem skupaj gre dekletom, tudi mladinkam, ki so morala prej, kot je bilo sprva načrtovano, obuti večje čevlje oz. športne copate, vse čestitke za tako sezono. Državne podprvakinje so postala dekleta, katerih povprečna starost je dobrih 19 let!

Čestitke dekleta, trener Bojan Voglar, pomočnik trenerja Jernej Rantah, trener vratark  Marko Madjarevič in fizioterapevtka Urška Pupčevič!

Kapo dol ob največjem uspehu v 1. državni rokometni ligi po trinajstih letih!

Za člansko ekipo RK Zelene Doline Žalec so v sezoni 2018/2019 igrale …

Članska ekipa po zadnji tekmi v Novem mestu; na fotografiji manjkajo Kaja Kolar, Neja Žejn in pomočnik trenerja Jernej Rantah.

Trenerski duo, ki je letos vodil članski in mladinski pogon: Jernej Rantah in Bojan Voglar.

Author: LucK

Share This Post On

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Follow by Email
Facebook