Članice državne podprvakinjeeeee

Naša članska ekipa pod vodstvom Bojana Voglarja je osvojila drugo mesto v 1. ADRL že pred zadnjima tekmama in to potrdila s fenomenalno zmago s 16 : 27 (3 : 14) proti Mlinotestu Ajdovščina na gostovanju v soboto, 27. aprila. Bravo dekleta in strokovni štab, poleg trenerja so to še pomočnik trenerja Jernej Rantah, trener vratark Marko Madjarevič in fizoterapevtka Urška Pupčevič! Gre za najvišjo uvrstitev po l. 2006, ko je bila žalska članska rokometna ekipa, ki se sicer vseskozi giba v vrhu slovenskega ženskega rokometa, druga v državnem prvenstvu. Po 13 letih znova tik pod vrhom. Čestitke vsem!!!

Žalske rokometašice so v tekmo na Mlinotestovem domačem igrišču pravzaprav vstopila podobno kot v rednem delu 1. ADRL, z močno obrambo in udarnim začetkom v napadu, le da so nekaj zadetkov nasprotnicam vendarle pustile. Vstop z 1 : 5 v 10. minuti je najavil močan napad Žalčank, ki je popolnoma razorožil sicer nepredvidljive Ajdovke. Slednje so vstopile v tekmo nekako v krču in so tako tudi nadaljevale. V prvem polčasu so zastresle mrežo žalskih rokometašic le trikrat in  rezultat ob koncu prvega polčasa  3 : 14 je že kazal končen izid. V drugem polčasu so se Ajdovke sicer nekoliko aktivirale, a ob pregovorno močni obrambi in strnjenem napadu Žalčank niso imele nobene možnosti za zmago. 16 : 27 je bil tako končen izid tekme, ki je RK Zelene Doline še utrdil na končnem 2. mestu lestvice (potem ko je Krim dan prej premagal Krko). Najboljše strelke pri Žalčankah do bile Petra Fister z 8 zadetki ter Anika Strnad in Anna Dobrić s po 6 zadetki, pri Ajdovkah je mrežo naše ekipe največkrat zadela Taja Čajko s 5 zadetki, sledila ji je Maja Svetik s 4 zadetki.

Naj strelka tekme proti Ajdovkam Petra Fister: ” V tekmo smo šle res neobremenjene, ker je bilo že prej odločeno, da bomo na koncu druge. Zato smo bile sproščene in res pokazale dobro igro v obrambi in napadu. Pustile smo srce na igrišču in zasluženo zmagale. Ponosna sem na vse punce in jim hvaležna, ker so me res dobro sprejele med sezono in smo skupaj naredile ta odličen rezultat. Čestitam vsem!”

STATISTIKA TEKME

Lestvica 1. ADRL dva kroga pred koncem končnice 

Foto: Lucija Kolar

Author: LucK

Share This Post On

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Follow by Email
Facebook