Prepričljiva zmaga članic doma

Potem ko so rokometašice RK Zelene Doline Žalec že v tekmi prvega kroga letošnjega državnega prvenstva proti lani drugo uvrščeni ekipi GEN-I Zagorje kljub porazu pokazale odličen rokomet, so sinoči v domači dvorani prepričljivo premagale  ekipo ŽRK M. T. Ptuj z rezultatom 37 : 26. Rezultat 11 golov naskoka pred Ptujčankami je zaokrožilo tudi odlično vzdušje v domači dvorani, kjer je Žalčanke spodbujalo več kot 200 gledalcev. Ekipa rokometašic RK Zelene doline, ki si je v lanskem letu po enoletnem premoru znova priborila nastop v 1. A državni rokometni ligi, je tako pokazala, da bo treba nanjo letos še kako računati.

RK ZELENE DOLINE - PTUJ 20092012Trener RK Zelene doline Milan Ramšak je o tekmi povedal: »Čeprav je bilo v igri nekaj napak, tudi zaradi prve domače tekme, so igralke prikazale čvrsto igro v obrambi na krilih obeh vratark, v prvem polčasu Miše Marinček, v drugem pa je nadaljevala Neja Šoberl. S hitrimi protinapadi in nasploh hitro igro v napadu so pridno polnile gostujočo mrežo.

Ob bučni podpori s tribun smo tempo uspeli zadržati skozi vso tekmo in na koncu zasluženo slavili visoko zmago proti lani četrti ekipi v ligi. Čestitke si še enkrat zasluži cela ekipa, saj so za visoko zmago pomembne in zaslužne prav vse, tudi tiste, ki danes niso bile v ekipi. Še posebej pa si pohvale ob obeh vratarkah zaslužijo Patricija Korotaj, Anja Pirc, Jasna Turnšek in Tana Sutaj. Iskrene čestitke veljajo torej vsem dekletom v ekipi, za izjemen pristop in energijo, ki so jo prikazala pred domačimi gledalci. Ti so v velikem številu napolnili dvorano, kar je gotovo pomagalu k temu rezultatu.«

STATISTIKA
RK Zelene doline Žalec : ŽRK Mercator Tenzor Ptuj  –  37 : 26 (19 : 13).
Žalec – Telovadnica I. OŠ Žalec, sodnika Marko Pirc in Matjaž Pirc (oba iz Sežane), gledalcev 200.

RK Zelene Doline Žalec: Majcen 4, Korotaj 12, Čede, Sutaj 5, Gaber, Turnšek 7, Fink 1, Košir, Pirc 5, Marinček 1, Kompan 2, Tratnik, Košir, Šoberl, Žuža.

ŽRK Mercator Tenzor Ptuj: Pušnik, Mateša 8, Žiher, Praprotnik 2, Kolednik 1, Ivančič, Močnik 2, Gabrovec, Borovčak 5, Bolcar 5, Zorec, Lazar, Tumpej, Štrajner 3, Kovačič, Selinšek.

Sedemmetrovke: RK Zelene Doline Žalec – 3 : 3,  ŽRK Mercator Tenzor Ptuj – 5 : 5.
Izključitve: RK Zelene Doline Žalec: 12 minut, ŽRK Mercator Tenzor Ptuj: 8 minut.

Author: LucK

Share This Post On

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Follow by Email
Facebook