Zmaga v prvi tekmi končnice

Članska ekipa RK Zelene Doline Žalec pod vodstvom Bojana Voglarja je  v domači dvorani I. OŠ Žalec ob bučni podpori domačih navijačev s tribun zmagala z 20 : 16 (11 : 6) v 1. tekmi končnice za 1. do 4. mesto 1. ADRL proti ŽRK Mlinotest Ajdovščina.

Rokometašice RK Zelene Doline Žalec so prevzele pobudo takoj na začetku tekme in z močno obrambo ter odločnim napadom naredile delni izid 6 : 0, ki so ga gostje potem lovile vso tekmo. Prvi gol so Mlinarke dosegle šele v 13. minuti. Žalčanke so potem povedle na 7 : 1, nato pa je Ajdovkam uspel delni rezultat 0 : 3, tako da so zmanjšale razliko na 3 gole oz. na 7 : 4. A potem so se rokometašice Zelene Doline ponovno zbrale in ob polčasu povišale prednost ter povedle za 5 golov na 11 : 6. Mlinarke so potem napadale ves drugi polčas in se v 48. minuti približale celo na 2 gola, a Žalčanke jim bliže niso pustile in na koncu zasluženo slavile z 20 : 16 (11 : 5). Odlično obrambo žalske ekipe potrjuje tudi  nizko število zadetkov, v vratih pa se je zelo izkazala tudi vratarka Klara Hrovatič. Najboljša strelka v žalskih vrstah je bila Anika Strnad s 7 goli, druga pa s 4 goli krožna napadalka Anna Dobrić, ki se je izkazala kot vsestranska igralka v napadu in obrambi. Pri Ajdovkah pa je žalski gol največkrat, petkrat zadela Taja Čajko.

Trener Bojan Voglar je po tekmi povedal: »Super tekma.  Tekmo smo začeli fenomenalno in povedli s 6 : 0. Na tem smo gradili praktično vso tekmo. V golu je bila odlična Klara, odlično smo odigrali tudi v obrambi. V napadu pa smo pokazali pametno igro. Res je bilo tudi nekaj napak, ampak to je del rokometne igre in pri takem garanju v obrambi, to ni problem. Čestitam puncam, s tako borbo zmoremo marsikaj!«

Dekleta zdaj v gosteh že ta torek čaka spopad s Krimom, ki je v bitki od 1. do 4. bolj razred zase, kajti na prvem mestu je zaradi naskoka 9 točk iz prvega dela tako rekoč nedosegljiv.  Zato pa so za končno razvrstitev od 2. do 4. mesta pomembni vsi naslednji spopadi. Za člansko ekipo RK Zelene Doline Žalec, ki ima po 1. krogu končnice prednost pred tretjo ekipo ŽRK Mlinotest Ajdovščina že 4 točke, pred četrto ekipo ŽRK Krka  pa 5 točk, je gotovo najbolj pomembna  naslednja domača tekma, ki bo v sredo, 17. aprila ob 19. uri proti Krki. Vabljeni!

STATISTIKA TEKME

Author: LucK

Share This Post On

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja