Članice potrdile 2. mesto po prvem delu prvenstva

Članska ekipa RK Zelene Doline Žalec pod vodstvom Bojana Voglarja je potrdila 2. mesto na lestvici 1. ADRL. V zadnji tekmi rednega dela prvenstva, v tekmi 18. kroga 1. ADRL je v domači dvorani I. OŠ Žalec s 35 : 20 (14 : 9) premagala ekipo ŽRK Velenje.

Kapetanka Anika Strnad je po zaključku prvega dela prvenstva povedala: »V prvem polčasu smo bile kljub vodstvu že od začetka nekoliko zadržane, naredile nekaj napak, potem pa smo pokazale zelo dober drugi polčas, še povečale vodstvo in zasluženo prepričljivo zmagale. Čestitam moji ekipi, soigralkam. Zadržale smo drugo mesto lestvice ob koncu prvega dela prvenstva, kar je bil naš cilj. Zdaj imamo tri tedne, da se na polno pripravimo na končnico in gremo na medaljo.«

Mlada članska ekipa RK Zelene Doline Žalec si je na poti prvega dela te sezone priborila 11 zmag, 1 neodločen izid in 4 tesne poraze. Vseskozi je imela precej težav s poškodbami tudi ključnih igralk, ki so jih uspešno nadomeščale mlade igralke. Bilo je veliko vzponov in padcev, zato smo rezultata toliko bolj veseli, saj ga nismo pričakovali. Kot je pred zadnjo tekmo po tesnem porazu na predzadnji tekmi povedal trener Bojan Voglar: »Moramo popravit vtis z zadnje tekme v Kopru, kjer smo slabo odigrali v napadu, zato je zmaga nujna, saj prinaša kakšno točko prednosti pred 3. in 4. ekipo v končnici.« Dekleta so na zadnji tekmi te cilje izpolnila, kar opogumlja za borbo v končnici, ki bo težka.

Člansko ekipo RK Zelene Doline Žalec čaka sedaj nekaj premora, aprila pa se podaja v razigravanje v končnici 1. ADRL za najvišja mesta v državi ( 1. do 4. mesto) z RK Krim Mercator (1. mesto po prvem delu), ŽRK Mlinotest Ajdovščina (3. Mesto po prvem delu) in ŽRK Krka Novo Mesto (4. mesto po prvem delu).

STATISTIKA TEKME

LESTVICA 1. ADRL PO PRVEM DELU PRVENSTVA

 

Foto: Lucija Kolar

Author: LucK

Share This Post On

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja