Popolnoma nadigrale Celjanke

Članska ekipa RK Zelene Doline Žalec pod vodstvom Bojana Voglarja je v tekmi 16. kroga v domači dvorani I. OŠ Žalec z rezultatom 30 : 17 (12 : 7) popolnoma nadigrala ekipo ŽRK Z’dežele. Pred polno dvorano in ragretim vzdušjem tristoglave množice navijačev mešano celjsko-žalskega naboja, ki je za takšen lokalni derbi značilen, je Celjanke “prehitela” v obrambi in v napadu.

Domača ekipa je začela tekmo zelo odločno, z močno obrambo in  boljšim izplenom v napadu ter praktično povedla takoj, vodstvo pa je ohranila in še popvečevala skozi vso tekmo.  Šele pri izidu 4 : 1 v 14. minuti so Celjanke dosegle svoj drugi zadetek in skupaj ob močni domači obrambi zadele žalsko mrežo v prvem polčasu le sedemkrat. Razlika 12 : 7 za RK Zelene Doline Žalec bi bila v polčasu še višja, če bi domače igralke bolje realizirale prav vse napade. So pa to storile v drugem polčasu, še zaostrile obrambo in izboljšale napad. Prednost so temu primerno povečevale, na 10 golov v 43. minuti (20 : 10). Celjanke, ki so se premierno predstavile z novim trenerjem Petrom Novakom, nikakor niso našle načina za preobrat in so na koncu popolnoma pokleknile pred napadi žalske ekipe na 13 golov razlike in na končni rezultat 30 : 17. Za RK Zelene Doline Žalec je največkrat zadela mrežo Celjank kapetanka Anika Strnad (9 golov, od tega 4  iz sedemmetrovk), sledila ji je Kaja Krebs (6), Saša Golavšek (5), za Celjanke pa sta največkrat zadeli  Nikita Mrđenovič (5) in Ivana Nikolić (4).

Krilna igralka Kaja Krebs, ki je zmago »dobila« za svoj rojstni dan, ob tem pa kot najbolj izkušena v ekipi tudi odlično odigrala: »Lokalni derbi s Celjem je vedno neka posebna tekma, v katero vsi vstopamo z nekaj treme. Punce smo pokazale, da res znamo odigrati, kajti v zadnjih dveh kolih, se ni ravno izšlo, kot smo si želele. Ampak žoga je okrogla in tako je v športu. Obrambo vseskozi igramo zelo dobro, tako tudi danes, smo pa imele v zadnjih dveh kolih nekaj težav v napadu. Toda danes smo prestavile v višjo prestavo in izteklo se je še bolje, kot smo načrtovale, najbrž tudi zato, ker smo si to še bolj želele. Današnja zmaga proti Celjankam je bila zelo pomembna za nas in verjamem, da bomo s tem tempom nadaljevale. Zmaga pa je tudi zame najlepše darilo za rojstni dan.«

Ekipa RK Zelene Doline Žalec je po tej tekmi z 19 točkami tretja na lestvici 1. ADRL. Za ŽRK Krka (20 točk) na drugem mestu, ki ima tekmo več, zaostaja točko. Priložnosti za nove točke in napad na drugo mesto bosta prihodnji teden kar dve, obe v gosteh, najprej v  četrtek, ko se bo v  gosteh v prestavljeni tekmi 12. kroga pomerila z ŽRK Ptuj in nato v soboto, 9. marca, ko se bo v tekmi 17. kroga pomerila z Ž.U.R.D. Koper.

ŽRK Z’dežele (14 točk) ostajajo na petem mestu s točko manj kot ŽRK Mlinotest na 4. mestu, ki ima s tekmo manj (15 točk).

STATISTIKA TEKME

Foto: Lucija Kolar

Author: LucK

Share This Post On

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja