Za las ob točko

Članska ekipa RK Zelene Doline Žalec pod vodstvom Bojana Voglarja je sinoči v napeti tekmi v gosteh za las izgubila s Krko za las z 21 : 20 (6 : 12). 

Dekleta so se po slabem prvem polčasu, v drugem polčasu povsem vrnila in odločno vrnila Krki z delnim izidom 2 : 7 v 44. minuti izenačila na 14 : 14. Izenačen dvoboj je potem potekal vse do zadnjih minut. V zadnjih sekundah pri izidu 21 : 20 za Krko pa se je ponovila zgodba s tekme z Mlinotestom teden nazaj, z nedosojeno sedemmetrovko. Naša dekleta so bila namreč v napadu za izenačenje, ko je bil storjen grob prekršek nad našo Kajo Kolar in dosojen rdeč karton oz. diskvalifikacija nad Krkašico Urško Gramc, toda ne sedemmetrovka, kot velevajo pravila za takšne prekrške v zadnjih sekundah. Časa je bilo premalo za nov napad in ostalo je pri zmagi Krke. Pravila RZS velevajo objavo prvoligaških tekem na YouTube in zanimivo je ob objavi bil izrezan ravno zadnji del s spornim dogajanjem v zadnjih sekundah.

Ostaja grenak priokus, kajti dvom ostaja. Zato si bodoče si res želimo, da o rezultatu ne bi odločale sodniške odločitve, ki dopuščajo dvom, ampak resnično igralke na igrišču.

STATISTIKA TEKME

Author: LucK

Share This Post On

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja