Zmaga proti Ljubljani že letošnja osma

Članska ekipa RK Zelene Doline Žalec pod vodstvom Bojana Voglarja je na dan slovenskega kulturnega praznika dosegla že svojo osmo zmago v teh sezoni. V gosteh v ljubljanskih Stožicah je s 17 : 27   (6 : 12) premagala RK Ljubljana. 

Kljub virozam in novim poškodbam, ki so začasno dodatno še skrajšale žalsko klop, se je ekipa zbrala in ponovno složno odigrala tekmo do zmage. Odločnost za zmago so pokazale že v začetku tekme in naredile delni izid 1 : 6 do dvajsete minute in kljub občasnim težavam v napadu vseskozi  prednost še povečevale na 6 : 12 ob polčasu. V drugem polčasu so prednost postopoma še višale na največjo 11 golov v 50. minuti, na koncu pa na deset golov prednosti in rezultat 17 : 27. Tokrat v igri nista sodelovali Saša Golavšek in Kaja Kolar, po poškodbi pa se je vrnila Kaja Krebs, na pomoč je priskočila tudi Maruša Kompan, ki je bila zaradi študijskih obveznosti sicer odsotna. Najbolje se je tokrat izkazala Petra Fister z 10 goli, sledijo Anika Strnad in Lina Krulec s po 4 goli, Neža Herodež s 3 goli, Anna Dobrić in Kaja Krebs s po 2 goloma ter Pina Držan (1) in s premiernim članskim zadetkom tudi najmlajša v ekipi, kadetinja Tjaša Žener. Tudi vratarki Klara Hrovatič in Larisa Grebovšek, ki sta prispevali nekaj lepih obramb, obranili med drugim tudi 4 sedemmetrovke (Hrovatič 3, Grebovšek 1), sta naredili svoje. Dekleta so tudi  po 10 tekmah še vedno druge na lestvici 1. ADRL. Čestitamo!

Krilna igralka, tudi članica mladinske ekipe RK Zelene Doline Žalec Lina Krulec, je ob tem povedala: “Kljub virozam in poškodbam, ki nas pestijo že vso sezono in so posedle nekatere naše ključne igralke, se pozna, da se v naši ekipi super razumemo in se s skupnimi močmi trdo borimo v obrambi in napadu ter potegnemo voz vsemu navkljub. Nekako nadomestimo manjke in pripeljemo do zmage.”

Prihodnji vikend dekleta čaka domača povratna tekma proti ŽRK Mlinotest Ajdovščina, kjer bodo Ajdovko gotovo želele oprati čast hudega poraza proti naši ekipi v jesenskem  delu lige v Ajdovščini (20 : 25).

Čestitamo za osmo zmago in navijamo za naše mlade borke še naprej!

STATISTIKA TEKME PROTI RK LJUBLJANA

Foto: Lucija Kolar

Author: LucK

Share This Post On

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja