Za konec prvega dela še osmo slavje

Članska ekipa RK Zelene Doline pod vodstvom Bojana Voglarja je nocoj v velenjski Rdeči dvorani sklenila prvi del sezone na najboljši možen način, z osmo zaporedno zmago, proti ekipi ŽRK Velenje, ki  jo je suvereno premagala s 17 : 31 (8 : 14).

Ekipa je v zadnjo tekmo vstopila s precej krajšo klopjo, saj  zaradi poškodb od zadnje tekme s Krko nista igrali najboljša strelka Pia Hren, pa tudi odlična krilna igralka Kaja Krebs. V ekipo je tako v zadnjem mesecu z Naklega prišla nekdanja mladinska reprezentantka, leva zunanja igralka Petra Fister, sicer pa je bilo ob  srednji zunanji Aniki Strnad, krožni napadalki Anni Dobrič in vratarki Klari Hrovatič sestava ekipe mladinska, ki je pred tednom dni premagala velenjsko mladinsko ekipo.

Po nekoliko negotovem začetku, v katerem so Velenjčanke povedle z 2 : 0, so igralke Zelene Doline kmalu prestavile v višjo prestavo in po prvem zadetku novinke v žalski ekipi Petre Fister, ki je mrežo kasneje skupaj zatresla šestkrat, najprej izenačile, potem pa povedle in počasi večale razliko. Ob Petri Fister sta v končno statistiko po 6 golov vpisali še dve rokometašice v žalski ekipi: Saša Golavšek in Anna Dobrić, gol manj pa Anika Strnad. A tudi ostale mlajše članice ekipe so dobile priložnost.

Krožna napadalka Kaja Kolar: »V tekmo smo šle brez podcenjevanja, nanjo smo se pripravile kot na vsako tekmo, ne glede na nasprotnika in njegove prejšnje rezultate. Zavedale smo se, da imamo zaradi poškodb precej kratko klop, ki je tudi zelo mlada. Začele smo malo v krču, a se kmalu ujele in z močno obrambo odbijale napade ter višale razliko. Na koncu je bila prednost precej visoka, a to pravzaprav ni tako pomembno. Pomembno pa je, da smo prav vse dobile priložnost na parketu, se dobro borile in prav vse tudi vpisale med strelke. Čestitam vsem soigralkam za pravi odličen zaključek prvega dela in za to, da smo s serijo osmih zmag in s tako mlado ekipo pravzaprav presegle naša pričakovanja.«

Statistika tekme

Foto: Lucija Kolar

Author: LucK

Share This Post On

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja