Starejše deklice A državne prvakinje!

Z današnjo zmago nad RK Olimpija s 25 : 21 pred bučnim navijaškim vzdušjem domače dvorane I. OŠ Žalec v svoji zadnji tekmi končnice so starejše deklice A pod vodstvom Aleša Filipčiče potrdile svojo prevlado v kategoriji slovenskih starejših deklic A (l. 2003 in mlajše) in postale državne prvakinje.
Za ekipo RK Zelene Doline Žalec so se v tej sezoni borile: Lana Artelj, Nika Čakš, Hana Galič, Nika Hojnik, Manja Jelšnik, Maja Kovačič, Alja Pusovnik, Leja Semprimožnik, Neja Turnšek, Nika Trogar, Zala Vozelj, Belma Softić, Neža Podpečan Toplak, Nina Pusovnik in Neja Flis. Trener: Aleš Filipčič.
Dekleta so bila že v prvem delu sezone nepremagljive na vzhodu. Kar 11 zmag v enajstih tekmah so nanizala, dosegla pa kar 417 golov, kar je v povprečju skoraj 38 golov na posamezno tekmo. To je kar 209 gotov več, kot so jih dobile. (Dobile so jih 208). Na lestvici vzhod so zasedle 1. mesto in se uvrstile v končnico za 1. do 6. mesto v državi.

V končnici so starejše deklice A RK Zelene Doline Žalec potrdile, da sodijo tudi v sam vrh slovenskega rokometa v svoji kategoriji in so s 7 zmagami in zgolj 1  porazom  zasedle končno 1. mesto in postale državne prvakinje.

Čestitamo dekleta, čestitamo trener, čestitamo vsem, ki so prispevali h končnemu uspehu!

DSC_0981a

20180523_192104A

Foto: Lucija Kolar in Kristina Kokotec

Author: LucK

Share This Post On

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja