Srebrne mladinke presenetile Krim in navdušile dvorano

Z gotovo najboljšo tekmo sezone so končnico sklenile naše mladinke RK Nazarje pod vodstvom Jerneja Rantaha. V Nazarjah so z rezultatom 26 : 25 (15 : 14) slavile proti ekipi RK Krim in tako “vzele” ekipi Krke drugo mesto, ki se je slednji nasmihalo ravno tako po zmagi z RK Krim pred nekaj dnevi.

Potem ko so za uvod Krimovke povedle v 11. minuti že z 2 : 7, so se naša dekleta zbrala in do 20. minute izenačila na 10 : 10, potem pa vodila praktično vso tekmo, vse do konca. Polčas so končale s 15 : 14. Z vmesnimi izenačenji v začetku drugega polčasa in za dramatičen zaključek v 59. minuti pa niso več pustile Krimovkam, da bi povedle. Odlična obramba igralk je pomagala vratarki Larisi Grebovšek, da je nizala še vratarske obrambe, sicer pa se je srčno borila prav vsa ekipa in vse to se je potem odrazilo tudi na parketu. Gole za našo ekipo so prispevale: Saša Golavšek (7), Anika Strnad (6), Kaja Kolar (5), Kristina Kokotec (3), Pina Držan (2), Kaja Leskovšek (2) in Zala Koprivec (1). Pri Krimu so bile najboljše strelke Hana Vučko (7), Maša Semrajc (5), Luna Vončina (5) in Ema Hrvatin (3).

Naša dekleta so zmago in naslov državnih podprvakinj dosegla po številnih poškodbah, ki so jih spremljale to sezono, na tribuni je zanje tudi v zadnji tekmi navijalo kar 5 poškodovanih kolegic rokometaših, zato je bila zmaga nad državnimi prvakinji še toliko bolj trdo priborjena.

Skozi vso sezono so se torej za našo mladinsko ekipo borile: Lavra Bele, Pina Držan, Saša Golavšek, Larisa Grebovšek, Neža Herodež, Neža Hohnjec, Nadja Jelšnik, Kristina Kokotec, Kaja Kolar, Kaja Leskovšek, Lucija Lobnikar, Zala Koprivec, Lina Krulec, Tina Pečnik-Škrubej, Patricija Pikl, Katarina Stepišnik, Anika Strnad, Dajana Vignjevič, Ema Žagar in Tjaša Žener. Trenerju Jerneju Rantahu je pomagala pomočnica trenerja Rebeka Kotnik.

Mladinke RK Nazarje so sicer najprej v tej sezoni najprej z 8 zmagami, 2 neodločenima izidoma in 2 porazoma dosegle 2. mesto na vzhodu. Zabile so kar 368 golov in jih prejele 321. Pred njimi je bila le RK Krka, ki so jo potem v končnici prehitele (Krka je namreč tretja, bronasta). V končnici za 1. do 6. mesto so dosegle 5 zmag in samo en poraz proti Krimu, ki so ga potem v zadnji tekmi, ki je odločala le še o žlahtnosti medalj, premagale. Gol nasprotnic so zadele 168-krat, dobile pa 28 golov manj (140), prikazale odlično obrambo in predvsem, brezpogojno borbenost in srčnost na parketu. Ekipa mladink je s končno zmago proti Krimu izenačila število končnih točk z RK Krim in zlato je šlo v Krim le zaradi boljše razlike v golih. Naše srebro se torej lesketa kot srebro. In ni odveč pripomniti, da barve Krima zastopajo večinoma dekleta letnikov 1998 in 1999 (na zadnji tekmi samo dve l. 2000), v naši ekipi pa je l. 1998 le ena igralka, dve (ena poškodovana) 1999, ostale pa so l. 2000 in 2001.

Čestitamo dekleta, prav vsa, ki ste se borila v vseh delih sezone, ste zaslužna za  končni uspeh, in čestitamo trener Jernej Rantah in pomočnica Rebeka Kotnik!

STATISTIKA ZADNJE MLADINSKE TEKME

 

DSC_0754A

Naše rokometašice RK Nazarje s srebrom okrog vratu, ki je vredno zlata

DSC_0764A

Državne prvakinje in podprvakinje skupaj

 

Foto: Lucija in Živa Kolar

Author: LucK

Share This Post On

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja