Odlične predstave mlajših ekip

Tudi minuli popraznični vikend nas naše mlajše selekcije niso razočarale. Pogumno se borijo v končnicah tekmovanj in so priigrale 4 zmage in en neodločen izid.

Naše mladinke RK Nazarje pod vodstvom Jerneja Rantaha so tudi v nedeljski povratni tekmi v Nazarjah premagale ŽRK Ajdovščina. Nova zmaga, rezultat 39 : 25 (30 : 22), je že tretja zmaga v končnici za 1. do 6. mesto, in dekleta so odlično na poti. Eno od prvih treh mest bodo zagotovo dobile, le barva še ni znana. Naša dekleta so doslej izgubila le v povprečju s starejšo ekipo RK Krim Mercator, z njimi pa jih čaka še domača povratna tekma, ki bo zadnja tekma v končnici. Najprej pa jih čaka še v ponedeljek, 14. 5. v gosteh tekma z ŽRK Izola.  Naša dekleta so trenutno druga za RK Krim Mercator (RK Krim ima s tekmo manj dve točki več), s tekmo manj in 8 točkami sledi ŽRK Krka na tretjem mestu.

Odličen izkupiček tega vikenda so zaokrožile tudi starejše deklice A pod vodstvom Aleša Filipčiča , ki so v bitki za 1. do 6. mesto v soboto premagale Ž.U.R.D. Koper s 17 : 28 (7:16). Dekleta so do sedaj še nepremagana, v končnici so dosegla že 6 zmag, do končnega izkupička pa jih čakata še dve tekmi, prihodnji vikend z RK Krim Mercator, teden kasneje pa še z RK Olimpija. Ekipa Krima je edina, ki jih še lahko ogrozi na pohodu do mesta državnih prvakinj, s tekmo manj ima 4 točke manj kot naša ekipa. Naše starejše deklice A, držimo torej pesti za novi zmagi v zadnjih dveh tekmah!

Tudi mlajše deklice A pod vodstvom Tane Sutaj so v soboto postregle z novo zmago, proti ekipi ŠD Litija z 20:8 (13:3). S štirimi zmagami, porazom in izenačenim izidom ter 9 točkami so trenutno v bitki za 1. do 6. mesto na 3. mestu, čakata pa jih še tekmi z RK Krim Mercator (prej remi) in z RK Šempeter Vrtojba (prej zmaga). Dekletom za ovratnik diha RK Piran, ki s tekmo manj zaostaja za našo ekipo 3 točke, zato držimo pesti za naša dekleta za čim boljši izplen v bitki za tretje mesto.

Še ena naša ekipa se letos bori v končnici za najboljša mesta. Starejše deklice B pod vodstvom Vanje Dolar so včeraj remizirale z ekipo Pirana z 18:18 (13:9). Po dveh porazih, zmagi in remiju so trenutno na četrtem mestu, do konca (in tudi do morebitnega tretjega mesta) pa jih čakata še bitki z RK Krim Mercator in ŽRK Mlinotest Ajdovščina. Dajmo dekleta!

Kadetinje pod vodstvom Jerneja Rantaha so minuli vikend zmagale proti Ž.U.R.D. Koper z 28 : 29, v končnici za 7. do 12. mesto pa so dosegle že štiri zmaga in poraz ter so trenutno druge. Do končne bitke za 7. mesto jih čakajo še tri tekme.

Držimo pesti in navijamo za vse naše ekipe še naprej!

 

 

Čestitamo vsem!

Author: LucK

Share This Post On

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja