Odličen izkupiček po prvem delu sezone

Prvi del ligaške sezone so odlično zaključile tudi vse mlajše selekcije RK Zelene Doline Žalec. Kar sedem selekcij ima letos RK Zelene Doline Žalec, v njih pa igra okrog 100 mladih rokometašic, od letnic 2008 (mini rokometašice) do 1998 (najstarejše pri mladinkah). Večina je trenutno na vrhu ligaških lestvic svojih kategorij, zasedajo tri prva in dve drugi mesti.
Mladinke pod vodstvom Jerneja Rantaha, ki igrajo v okviru partnerskega RK Nazarje, so s štirimi zmagami, enim neodločenim izidom in s tesnim porazom proti Krki po šestih tekmah na prvem mestu v 1. krogu lige. Kadetinje (l. 2001 in 2002) pod vodstvom istega trenerja so trenutno s šestimi zmagami in dvema porazoma druge. Starejše deklice A (l. 2003), ki trenirajo pod vodstvom Aleša Filipčiča, so po sedmih tekmah še neporažene in so na čelu lestvice vzhod. Starejše deklice B (l. 2004), ki dolgem času ponovno igrajo kot samostojna ekipa, delujejo pa tako kot mladinke v okviru partnerskega RK Nazarje, so s petimi zmagami in enim porazom na 2. mestu v svoji kategoriji. Prvo mesto so osvojile tudi na nedavnem božičnem turnirju v Poreču. Vodenje te ekipe je v sredini prvega dela sezone prevzela nekdanja vrhunska igralka žalskega kluba Vanja Dolar, pred tem pa jih je vodil Jernej Rantah.
Mlajše deklice A, B in mini rokometašice so že nekaj let v rokah trenerke Tane Sutaj in prav vse uspešno prebijajo svoje rokometne začetke. Mlajše deklice B (l. 2006) so sicer na 6. mestu lestvice, mlajše deklice A (l. 2005) pa so, podobno kot starejše deklice A, po sedmih tekmah nepremagane in zasedajo trenutno 1. mesto na lestvici vzhod. Minice še ne tekmujejo v ligaškem delu, uspešno pa so nastopile na turnirju v Zagrebu.

koledae 2018a

Author: LucK

Share This Post On

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja