Članice po napeti tekmi neodločeno

Članska ekipa RK Zelene Doline Žalec pod vodstvom Aleša Filipčiča je na prvi domači rokometni tekmi v dvorani I. OŠ Žalec, v tekmi 3. kroga 1. ADRL po napeti bitki z ŽRK Mlinotest Ajdovščina dosegla neodločen izid in prvo točko v tej sezoni. Rezultat: 25 : 25 (13 : 13).

Žalske in gostujoče rokometašice so se izmenjevale v vodstvu, obe prikazale veliko borbenost in željo in vseskozi skrbele za napeto navijaško vzdušje v dvorani. Na koncu pa je Žalčankam s precej pomlajeno ekipo, ki jo pestijo tudi poškodbe, zmanjkalo še nekaj več športne sreče za zmago. Neodločen izid pa je vendarle prinesel prvo točko v novi ligaški sezoni.

“Naša pomlajena ekipa je dala svoj maksimum, borila se je srčno. A dejstvo je, da so Ajdovke fizično zelo močne, imajo daljšo klop, mi pa le dve menjavi, saj je bila Saša Golavšek, naša najboljša strelka v Celju, poškodovana, tako da smo v bistvu vseskozi igrali s 6, 7 igralkami. So pa dekleta pustila srce na igrišču in s pridobljeno točko smo zadovoljni,” je po tekmi povedal trener članske ekipe RK Zelene Doline Žalec Aleš Filipčič.

STATISTIKA ČLANSKE TEKME

V dveh domačih sobotnih tekmah sta zmagali dve mlajši selekciji, obe proti ŽRK Aklimat Ptuj, in sicer:
kadetinje RK Zelene Doline (trener Jernej Rantah) : ŽRK Aklimat Ptuj – 45 : 30 (20 : 13),
starejše deklice A RK Zelene Doline (trener Aleš Filipčič) : ŽRK Aklimat Ptuj – 40 : 12 (20 : 5).
To je že druga zaporedna zmaga kadetinje in starejših deklic A RK Zelene Doline Žalec.
V nedeljo je mladinska ekipa RK Nazarje pod vodstvom Jerneja Rantaha v Nazarjah v svoji prvi tekmi sezone izgubila proti ŽRK Krka Novo mesto – 27:29 (11:14).
Že v petek so starejše deklice B RK Nazarje pod vodstvom Jerneja Rantaha (l.2004) v gosteh v Račah premagale domačo ekipo iz Rač z rezultatom 14 : 29 (5 : 13).

Vsem čestitamo za borbenost!

Foto utrinki s članske tekme:

DSC_0615a

Maruša Kompan je bila z 8 goli naj strelka žalske ekipe.

CSC_0592A

Žalska ekipa je precej pomlajena, pestijo pa jo tudi poškodbe, a s srčno borbo so si vseeno priborile točko.

Foto: Živa Kolar in Lucija Kolar

 

 

Author: LucK

Share This Post On

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja